Nem használhatják a 3,5 tonnánál nehezebb járművek Háromhután az egyik Tolcsva-patak hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. április 7., keddtől határozatlan ideig lezárja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek elől a 37135-ös jelű Háromhuta bekötőút Középhuta és Újhuta között található Tolcsva-patak hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A Középhuta és Újhuta között található Tolcsva-patak hídon végzett legutóbbi vizsgálat nyomán a szakemberek a forgalom biztonságát szem előtt tartva 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a hídon.

A súlykorlátozást meghaladó méretű járművek számára nincs terelőútvonal a helyszíni adottságok miatt, ugyanakkor a híd előtt megvizsgálják egy ideiglenes autóbuszforduló kialakításának lehetőségét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassa, addig is szakértők bevonásával vizsgálják meg, hogy milyen ideiglenes beavatkozásokkal lehet a súlykorlátozást mérsékelni a hídon.

A korlátozás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a hídzárat az ő biztonságuk érdekében vezetik be.