Egy 420 lelkes Abaúji faluról, Hernádszentandrásról sok-sok minden volt hallható az elmúlt években: BioSzentandrás, Tanoda, Biztos Kezdet Ház, Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivál, InDaHouse Hungary…

„Számtalan ember, számtalan módon tesz a közösségért, ahol ugyanakkor – hasonlóan a térség falvaihoz – nagy a szegénység és a kiszolgáltatottság.

Hernádszentandrás közel 60 éves óvodája tavaly komoly felújításon esett át, viszont az udvari – rendkívül elavult – fejlesztő játékokat anyagi lehetőség hiányában mintegy 15 éve nem tudtuk lecserélni, korszerűbbekkel bővíteni.

Ez irányú pályázatainkat többször is elutasították, így a kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek erősen korlátozottak a lehetőségeik a szabadtéri elfoglaltságok tekintetében.

Az önkormányzat a szándékunk ellenére évek óta nem tudja saját erőből ezen helyzetet érdemben javítani. Az udvar tereprendezését, állagmegóvását, a zöldfelület korszerűsítését, a festési és egyéb karbantartási munkálatokat képes mindössze kezelni a helyi költségvetés 2021-ben.

A civilekkel és a jó szándékú segítőkkel közösen szeretnénk megszólítani mindazokat, akik támogatni tudnák a hernádszentandrási óvodát, hogy sok év után végre az itteni gyermekeknek is elérhető legyen a szabadtéri minőségi időtöltés lehetősége” – írta közösségi oldalán Üveges Gábor polgármester.

A támogatás formája:

– Pénzbeli: (Hernádszentandrás Község Önkormányzatának elkülönített bankszámlájára történő utalással, „hernádszentandrási óvoda támogatása” közleménnyel. Számlaszám: 50463464-10006492 – Takarékbank Zrt.)

– Természetbeli: kültéri játékelem biztosítása

Elérhetőség: szentandrasiovi@gmail.com

Tervezett beszerzések és munkálatok: csúszdaház, mérleghinta, mászóka, hinta + állvány, rugós játékok, homokozó, kültéri talajburkolat javítása + készségfejlesztő festett játékok készítése.