Tirk Tamás, Hernádkak polgármestere tájékoztatott arról, hogy tereprendezési munkák indultak a településhez tartozó Belegrádon, hogy saját, állandó pályája lehessen a Borsodi Vágtának, amely terület egyéb rendezvények megtartására is alkalmas lesz.

Évek óta töretlen sikerrel kerül megrendezésre Hernádkakon a Borsodi Vágta. A település vezetése elérkezettnek látta az idejét annak, hogy végleges, saját tulajdonú ingatlanon, magasabb színvonalon biztosítsanak helyet ennek a rendezvénynek.

„A legalkalmasabb helyszín erre a Potoczky kúria egykori területe, amely hosszú ideje kihasználatlan és elhanyagolt. A tereprendezés célja továbbá a sok problémát okozó belvizes területek csökkentése. A mélyebben fekvő részeket termőfölddel kívánjuk feltölteni. Az elöregedett, beteg fák eltávolításra kerültek. Az egységes kép megteremtése érdekében természetesen ezeket a növényeket pótolni szeretnénk.

Célunk egy olyan pálya kialakítása, amely minden igényt kielégít és akár más lovas rendezvény lebonyolítására is alkalmas. (Tapasztalhattuk 2018-ban, hogy helyi ünnepséget is kiválóan tudunk ott szervezni.)

Szeretném megköszönni a képviselő testület tagjainak és azoknak az embereknek a munkáját, akik önzetlenül, saját szabadidejüket feláldozva, eszközeiket biztosítva hozzájárulnak Belegrád fejlesztéséhez.

A belegrádban élők megértését és türelmét kérem a munkálatok okozta kellemetlenségek (sárfelhordás, megnövekedett forgalom, esetleg zaj) miatt” – tájékoztatott Tirk Tamás.