Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselővel és az érintett lakókkal közösen járta be a tokaji önkormányzat a napokban a Binét-árok azon szakaszát, ahol április elején igen nagy gondot okozott a felhőszakadás.

„Szerencsére ritkák az ilyen intenzív esők, de a Binét-árok már korábban is problémás szakasz volt. Arról már korábban beszámoltunk, hogy mintegy száz millió forintot nyert az önkormányzat az árok rendbetételére, most pedig azt a részt is megtekintettük, ahonnan a probléma kezdődik. Mivel a terület a MÁV tulajdonában van, ezért képviselő asszonnyal egyeztetve meg fogjuk keresni a vasúttársaság vezérigazgatóját és megoldást kérünk arra, hogy a jövőben újra ilyen ne fordulhasson elő.” – tájékoztatott Posta György. Tokaj polgármestere.

Közben Makai Gergely a Hétszőlő Zrt. vezetője is ígéretet tett arra, hogy gondoskodik az árok kitakarításáról, a munkálatokat pedig a szakemberek már el is kezdték. A gyors segítség hozzájárul ahhoz, hogy egy újabb, jelentős mennyiségű csapadék se okozzon gondolot a területen élőknek és az ott működő vállalkozásoknak.