A Szerencsi Sz.C. Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium tájékoztatta minden az iskolájukba jelentkező tanulót, hogy a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt ebben a tanévben nem tartják meg a február 23. napjára tervezett fizikai állapotfelméréseket, motivációs elbeszélgetéseket, egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat.

Az intézkedés az alábbi tanulmányi területeket érinti: a sport ágazat, a rendészet és közszolgálat ágazat, környezetvédelem és vízügy ágazat, belügyi rendészeti gimnáziumi tagozat, pedagógia ágazat.

A fenti tanulmányi területre jelentkezőktől (kivéve a pedagógia ágazat) kérik, hogy az egészségügyi vizsgálathoz kötött, a jelentkező háziorvosa által kiállított igazolást töltsék le honlapjukról, s kitöltve személyesen a portára leadva, postai úton vagy szkennelve juttassák el az iskolába 2021. február 23. napjáig.

A gimnáziumi osztályokba jelentkezőket nyelvi tagozat (angol nyelv és német nyelv), biológia tagozat az eredeti kiírásoknak megfelelően február 23-án 8 órától várják a szóbeli vizsgákra.

A fenti változásokból következően a szakgimnáziumi, technikumi képzésekhez kapcsolódó felvételi előkészítők február 19-én elmaradnak, azonban a gimnáziumi szóbeli előkészítőket megtartják biológiából, angol és német nyelvből.

Abban az esetben, ha a gimnáziumba jelentkező egészségügyi okok miatt február 23. napján a szóbeli felvételi vizsgán nem tud megjelenni, az iskola március 12. napjáig lehetőséget biztosít a vizsga pótlására. A pótnap igénybevételét kérik, hogy jelezzék.

A járványügyi helyzet súlyosbodása miatt a felvételi kérelmek elbírálását a honlapjukon megtalálható továbbtanulási tájékoztató összefoglalóban ismertetik az iskolába jelentkezőkkel.