Június 16-tól több térségben fejleszti menetrendi kínálatát a Volánbusz. Miskolc és Onga között új, ütemes menetrend biztosít egyenletes utazási lehetőségeket.

A nyaralások tervezésénél hasznos információ lehet, hogy nagymértékben átalakul a Balaton térségében közlekedő autóbuszjáratok menetrendje, és az ország számos pontjáról könnyebben elérhetővé válik a tó a nyári időszakban is. Kísérleti jelleggel Budapest és a Mátra között egyes járatokon már kerékpár is szállítható.

Június 16-tól a Miskolc–Onga útvonalon új, ütemes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A járművek egész nap egyenletes elosztás szerint közlekednek, munkanapokon napközben óránként, csúcsidőben 20 percenként indulnak, hétvégén pedig több járat közlekedik.

Az autóbuszok minden órában óra 50-kor indulnak Miskolc, autóbusz-állomásról és óra 45-kor Onga, kultúrháztól, a Volánbusz munkanapokon eggyel, vasárnap hárommal bővítette a járatok számát. Munkanapokon a délutáni csúcsidőben Miskolcról Ongára alapesetben 30 percenként, tanítási időszakban ennél sűrűbben, 14 és 15 óra, illetve 16 és 17 óra között 20 percenként indulnak a járatok.

A reggeli csúcsidőben Ongáról Miskolcra egyenletesebb elosztás szerint biztosított az eljutás, így tanítási napokon 6:25-kor, 6:45-kor, 7:05-kor és 7:25-kor indul autóbusz a megyeszékhelyre.

A szomszédos település, Felsőzsolca elérhetőségének javítása érdekében tanítási napokon reggel egy, délután két járat Felsőzsolca, Hősök tere megállóhely érintésével közlekedik. Miskolcról Ócsanálosra munkanapokon 19:50-kor már átszállásmentesen lehet eljutni.

A hétvégén is egyenletes elosztás szerint közlekednek az autóbuszok: szombaton óránként, vasárnap alapesetben kétóránként, a délutáni időszakban ennél sűrűbben, óránként indulnak, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit.

Szombatonként – a vasárnapokhoz hasonlóan – a Miskolcról Gesztely–Hernádnémeti irányába 20:50-kor közlekedő autóbusz Onga, kultúrház megállóhely érintésével közlekedik, ezzel kétóránkénti egyenletes eljutást biztosítva a vasárnap esti időszakban.

Vasárnap délután az Onga és Miskolc között közlekedő járatok közül kettő Miskolc, Tiszai pályaudvar érintésével közlekedik, átszállást biztosítva a Debrecen és Budapest irányába közlekedő InterCity-járatokra.