Lezárják a bekecsi Béke utcát a 37. sz főút felé, az épülő körforgalom munkálatai miatt.

Új üteméhez érkezett a 37. sz. főút építése, amelyen már hónapok óta dolgoznak a szakemberek. Mint ismeretes a jelenleg két sávos főutat 2×2 forgalmi sávra bővítik a Gesztely-Szerencs közötti szakaszon, ahol többek között 4 új körforgalom kerül kialakításra.

A projekt része kettő nagy teljesítményű körforgalom létrehozása a Taktaharkányi és a béke utca végén található csatlakozási csomópontban van, így szervesen érinti a bekecsi lakosok életét is.  Elsőként a béke utcai körforgalom pálya testének kivitelezési munkálatai kerülnek kialakítása.

2021. szeptember 20-án kezdődnek majd a munkálatok, amely miatt az utca vége lezárásra kerül a 37-es főútról, így Bekecs felé nem lehet majd behajtani illetve a Béke utcáról a főútra sem lehet majd felhajtani ezen az útszakaszon.  Szerencs és Taktaharkány irányából a főút másik oldalán megtalálható ingatlanok megközelíthetők, de a munkálatok miatt kisebb torlódásokra és menetidőre lehet számítani a településre érkezőknek.

A munkálatok előre láthatóan négy hónapig tartanak majd amely során a körforgalom teljes terjedelmében megépítésre kerül, ezzel is csökkentve a lehetséges balesetek számát.

Bekecs Község polgármestere, Bodnár László, közleményben tájékoztatta a lakosokat, amelyben türelmüket és segítő szándékukat kéri, hiszen mint írja, „ A végeredmény mindannyiunk biztonságos közlekedését fogja szolgálni.”