A Miskolci Törvényszék fenntartotta annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint a vádlott férfi 2011 januárjában egyik éjjel az idős sértett nő házának utcafronti ablakán keresztül jutott be az ingatlanba, ahol kutatni kezdett, majd a zajra felriadó sértettre támadt. Kézzel, majd egy éles tárggyal is megütötte a sértett fejét, azután megragadta a nyakát és azt hátrafeszítette. A sértettnek több nyakcsigolyája is eltört. A vádlott a már eszméletlen idős nőt két-három alkalommal fejbe rúgta, végül egy palack bort vitt magával, egyéb értéktárgyat nem talált. A sértett a bántalmazás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, mely bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadágvesztéssel is büntethető. A büntetés mértékére és a cselekmény tárgyi súlyára tekintettel feltehető, hogy a vádlott a szabadlábra helyezése esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Ezt a vádlott személyi körülményei sem ellensúlyozzák. A törvényszék ezért a vádlott letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetésiig fenntartotta. A végzés ellen a vádlott fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék az ügyben 2021. szeptember 15-én 9 órakor előkészítő ülést tart.