A tiszaújvárosi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a párost, akik egy girincsi oktatási intézményben megtámadták a vezetőt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 31 éves girincsi férfival, és egy 38 éves girincsi nővel szemben. Az élettársak 2022. április 11-én délelőtt egy girincsi oktatási intézményben megtámadták a vezetőt. Az eset előzménye az volt, hogy a pedagógusok értesítették a szülőket, hogy a gyermekükért kell menniük, mivel megbetegedett. A hozzátartozók indulatosan érkeztek a helyszínre, és szidalmazták, fenyegették az ott dolgozókat, majd az asszony az intézmény vezetőjét bántalmazta is, oly módon, hogy mindkét kezét megfogta, megszorította és lökdöste.

A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a párost még a délelőtti órákban előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki hivatalos, illetve közfeladatot ellátó személyekkel szemben erőszakot követ el, azt a törvény kiemelten bünteti!