Az előzetes vizsgálatok és a szükséges engedélyek, hozzájárulások beszerzése után elkezdődik március első hetében Tiszalúcon tíz darab életveszélyes állapotú közterületi fa kivágása.

Mint arról Siri Norbert polgármester és Csordás László alpolgármester tájékoztatott, az elmúlt évben közel ötven közterületen álló koros fa külső és belső műszeres vizsgálatát végezték el a településen. A minősített favizsgáló a szakvéleményében 36 fa kisebb-nagyobb mértékű ápolására és tíz fa kivágására tett javaslatot. Utóbbiak mindegyike a törzs kiterjedt korhadása miatt vált életveszélyessé és a kivágása indokolttá.

A gondos előkészítést követően a fák kivágását és gondozását március első hetében kezdik el Tiszalúcon. Tekintettel arra, hogy a közterületeken álló fák kivágásáról van szó, a vállalkozó nagy körültekintéssel fog eljárni, de az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmet arra, hogy a kijelölt munkaterületek közelében nagy körültekintéssel közlekedjenek, illetve a munkálatokat jelenlétükkel ne akadályozzák.

A kivágásra kerülő beteg fák helyett az elmúlt év végén közfoglalkoztatási program keretében beszerzett facsemeték lesznek elültetve a nagyközség több közterületén. Fák ültetésére a következő év tavaszától folyamatosan fog sor kerülni az önkormányzat fásítási programja keretében.