A borsodi rendőrök máris bevonták három hónapos vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak azzal a férfival szemben, aki miután észlelte, hogy rossz irányba halad az autópályán megfordult és szemben a forgalommal közlekedett az encsi lehajtóig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. november 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett egy kistehergépjárműről, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt. A rendőrök azonnal a jelzett helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült azonosítani a gépjárművet, amely egy vállalkozás tulajdonában állt. A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak. A délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon megjelent a gépjárművet vezető sofőr.

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán úgy döntött, hogy megfordul és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról. Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták.

Ha a forgalommal szemben hajtunk fel egy autópályára vagy autóútra, soha ne tolassunk vissza a felhajtóra, ne forduljunk meg és ne álljunk keresztbe az úton, mert erre a többi közlekedő nem készül fel. Ilyenkor inkább kapcsoljuk be az autó vészvillogóját, majd húzódjunk le a leállósáv szélére, és álljunk meg! Láthatósági mellényben szálljunk ki az autóból, lépjük át a szalagkorlátot, és hívjuk 112-es segélyhívó számot! Aki szabályos autósként kap hírt arról, hogy valaki a forgalommal szemben halad a közelben, lassítson, növelje a követési távolságot, majd soroljon be a külsőbe, és ne előzzön, végül hajtson ki az első pihenőnél.