A Sárospataki Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében tárgyú felhívásra nyújtott be sikeresen támogatási kérelmet.

A hatályos támogatási összeg 697 153 127 Forint, mely 100% mértékben vissza nem térítendő támogatás.

Eredményes közbeszerzési eljárások keretében a Tolcsvai Általános Iskolát érintő beruházás két ütemben, két helyszínen valósul meg. A jelenlegi területátadás alkalmával az 1. ütem elindítására került sor: új felső tagozatos iskolaépület épül, új építésű iskolaépület 4 tanteremmel, szaktanteremmel, egyéni fejlesztővel, tornateremmel, öltözőkkel és vizesblokkal, tanárival és kiszolgáló helyiségekkel. Az intézmény környezete is megújításra kerül. A beruházás várható befejezése: 2022. december.

A 2. ütemben a meglévő alsó tagozatos iskola felújítására kerül sor. Mintegy 431,28 négyzetméteren megújul az épület, felújításra kerül 4 tanterem, könyvtár, tanári, vizesblokk, közlekedők, kiszolgáló helyiségek.

Fotónk illusztráció