A magyar és szlovák futók által is nagyon várt – április 18-ról  szeptember 12-re halasztott – Kassa-Miskolc Ultramarathont a koronavírus-járvány helyzet kiszámíthatatlansága miatt idén sajnos nem tudják megrendezni.

–  Egész évben (és már tavaly is) arra készültünk, azért dolgoztunk, hogy a tavaly, 20 év kihagyás után nagy sikerrel újra indított Kassa-Miskolc Ultramarathon futóversenyünket idén méltó módon folytathassuk – tudtuk meg Brógli Mátétól, a rendező miskolci Marathon Club alelnökétől. – Míg tavaly Kassáról rajtoltunk, a „rotáció” jegyében, idén Miskolcot jelöltük meg rajthelyszínként. Sajnos egy eddig senki által nem ismert rémálom, a Covid-19 járvány keresztülhúzta az elképzeléseinket! Első körben az eredetileg április 18-ra kiírt időpontot kellett halasztanunk szeptember 12-re.  Kassai partnereink augusztus 17-én hivatalosan tájékoztattak bennünket arról, hogy a szlovák tiszti főorvos és az ottani Regionális Közegészségügyi Hivatal rendelkezései alapján, a jelenlegi vírus-helyzet mérlegelése után nem kaptak engedélyt a versenyben való közreműködésre, melyre egyébként ők is az év elejétől készültek.

Húsz év után újra megrendezték a Kassa-Miskolc Ultramaratont

Húsz év után újra megrendezték a Kassa-Miskolc Ultramaratont, amelyre egyéniben, valamint öt- és tízfős csapatokban is rengetegen jelentkeztek. A szlovák testvérváros és Miskolc barátságát is erősítő versenyen, Szikszó városa tízfős csapattal indult, csapatkapitányuk a város büszkesége, Kohári Szabolcs volt.

Közzétette: CLASS TV – 2019. május 22., szerda

– 2019-es összefoglaló –

A magyar-szlovák határ esetleges ismételt lezárása, a járvány okozta  bizonytalanság, a hazai helyzet kiszámíthatatlansága, a fentiek összessége miatt sajnos nem tehetünk mást, mint az idei versenyt lemondjuk. A magyar és a szlovák rendezők számára mindent felülíró, elsődleges szempont a sportolók, rendezők, közreműködők, érdeklődők egészségének megóvása! Az elvégzett munka jelentős része persze nem vész kárba! Nagyon bízunk benne, hogy jövő tavaszra minden akadály elhárul és 2021. április 17-én, szombaton ismét megrendezhetjük kassai sportbarátainkkal közösen ezt a határon átnyúló futóünnepet!