A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt a huszonéves nő ellen garázdaság és rongálás vétsége miatt.

A vádirat szerint 2020 áprilisában, éjszaka, a sértett férfi a tulajdonában lévő személygépkocsival Tiszalúc belterületén közlekedett, de navigációs hiba miatt eltévesztette a megfelelő útirányt, ezért az egyik utcában megállt, hogy útbaigazítást kérjen.

Egy helybéli férfit szólított meg, aki a vádlott élettársa, ekkor azonban a vádlott kinézett a lakásukból és meglátta, hogy az élettársa a házuk előtt egy autó mellett állva, valakivel beszélget. Észrevette, hogy a gépjármű hátsó ülésén egy nő ül.

Féltékenysége miatt azt gondolta, hogy ez lehet az a nő, akivel az élettársa megcsalja őt, ezért a konyhából magához vett egy húsklopfolót, azzal a kezében ordítozva kirohant az utcára és azonnal ütni kezdte autó a karosszériáját és az ablaküvegét. A sofőr nem tudta mire vélni a helyzetet, ijedtében gyorsan elhajtott.

A gépjárműben mintegy 80 000 Ft összegű kár keletkezett. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

(Fotónk illusztráció. Kép: BAZ MRFK)