A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében – tájékoztatott a kórház.

Az édesanya – terhessége 21. hetétől – a Terhespathológiai Osztályunkon feküdt, azaz 13 hétig volt a kórház vendége. Két fiú és egy lány született meg császármetszéssel, jó állapotban – Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal.

A szülés időpontja 2021. 04. 21-én történt, azaz már egyhetesek a hármas ikrek. Átmenetileg a Koraszülött Osztályra kerültek, majd néhány nap múlva leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobákba.

„A hármas ikrek császármetszésére kellő számú és képzettségű szakemberrel kell készülnünk. Érdekesség, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban a műtőben 19 személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét.

Az újszülöttek ellátásában az édesanya és családja is bőségesen kiveszi már most a részét, az édesapa tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását.

A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza – mezőkeresztesi – otthonába” – tájékoztatott a kórház.