Jótékonysági futóversenyt szervez a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány „Fuss, Fotózz, Mosolyogj!” címmel Sárospatakon július 24-én, a gyógyulófélben lévő leukémiás gyermekek megsegítéséért.

Sárospatak egyedi adottságai és csodálatos természeti értékei ihlették meg a „Fuss, Fotózz, Mosolyogj!” jótékonysági futás szervezőit. A futók – nem csupán magukkal és versenytársaikkal állnak a rajthoz, hanem – egy nemes célt és beiktattak a rajtba! A program története öt évvel ezelőttre nyúlik vissza, derül ki közleményükből. Öt éve hozták létre a „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad?” kampányt, amikor négy kisgyermek gyógyulásáért küzdöttek. 2015-ben még reménnyel tele álltak kamera elé, és mosolyogtak a kis hősök, mára már gyógyultak.

A „Fuss, Fotózz, Mosolyogj!” misszió futói Magyarország csodaszép tájain futhatnak 5, 10 és 31 km-s távokon, ahol mosolypontokat állítottak fel. A mosolypontokon a futók egy kicsit szusszanva, mosoly szünetet tartva magukba szívhatják a táj szépségét. A mosoly pontokon készül egy mosolygós fotó, amivel a jelenleg kezelés alatt álló kis hősöknek adnak reményt és erőt.

A turisztikai csodák testesítik meg a reményt, hogy a kórházban fekvő kis beteg és családja
hamarosan eljuthat ilyen szép helyekre. Így a 4 fal közül, ha csak a képek és videók által is, de egy kicsit kimozdíthatjuk őket. Babett, Dani, Tomika és Bence csodás gyógyulás történetei mindenkit erővel töltenek fel.

Energiájukban és mosolyukban benne van: Sosem adom fel, én győztem. A Sárospataki futáshoz a Zempléni-hegység adja a hátteret és a Megyer-hegyi tengerszem pedig a kihívást. Az esemény gyógyulásnagykövete Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, fővédnöke pedig Aros János, Sárospatak polgármestere.

A gyógyulásnagykövetek minden megyében szemléltetik a megyék összefogását:
Sárospatakon a gyógyulás lángját Bánné dr. Gál Boglárka kapja meg, és ő adja tovább Paloznakon Polgárdy Imrének, a Veszprém Megye Közgyűlés elnökének.

A sárospataki futás egyik célja, hogy megcsinálják Magyarország legnagyobb mosolyát.
Ebben nagy segítségükre lesz Szigligeti Ivett mosolynagykövet, aki így fogalmaz: „A mosoly támogat és erősít. A mosoly gyógyír, a természet legjobb orvossága. Békesség az elesettnek, napfény a csüggedőnek, remény a szomorkodónak. A mosoly megváltoztatja a világot, és nem kerül semmibe. Hisz semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje. Mosolyogva futni, vagy futva mosolyogni? Nem kérdés számomra, hogy a mosoly szikrája legyek.” Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó a kitartásmentor, aki sokszor feladhatta volna az álmait, kiúszhatott volna a partra, de ő visszaevickélt és hajtott addig, amíg elérte az álmát.

Ezzel a mentalitással és inspirációval ad erőt a gyermekeknek és a futóknak is.

Helyszín : Sárospatak, sportpálya, Zrínyi utca 12.
Időpont: 2021. július 24. 10 óra
Távok: 5 km, 10 km, 31 km.

Futó nevezés: 5000 forint, mellyel a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatják

Futók kapnak egy „mosoly pólót”, befutó érmet és frissítőt.