A tarcali 6 Puttonyos Borfalu galériájában nyílt meg Juhász István fotókiállítása. A helyi kötődésű alkotó főként szeretett településéről készített képeit láthatják az érdeklődők, de bőven került a kiállítási anyagba Tokajban készített felvétel is.

A vírushelyzet okozta bezártság után már a második kiállítás nyílt a borfaluban. Korábban Tarcal néha, sokak által szeretett pedagógusának, Horváth Zoltánnak az emlékkiállítását mutatták be. Ezúttal Juhász István munkáiból láthatnak egy nagy csokorra valót a tárlatot megtekintők.
– István képeit már korábban is megcsodálhatták a tarcaliak, ugyanis a naptárunkba már több fotóját bemutattuk az elmúlt években. Bízom benne, hogy még nagyon sokáig megörökíti a tarcali pillanatokat a saját művészi szemszögéből. Itt élő emberként nagyon sokszor már közömbösen tekintünk arra a csodálatos világra, ami körülvesz bennünket, de az olyan alkotók, mint Juhász István meg tudják mutatni a szépet és a különlegest – hangsúlyozta Butta László polgármester a tárlat megnyitóján.
Juhász István a ’90-es évek óta fotózik, a kezdetbeli filmes technológiát a 2000-es évek elején digitálisra cserélte. Azt vallja, ez a korábbihoz képest sokkal nagyobb szabadságot biztosít számára a képkészítésben számszerűleg és technikailag is. Kezdetben autodidakta módon tanulta a fotózását, viszont több évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, ahol egy kurzust elvégezve sokat tanult és fejlődött. Ma is rendszeresen vesz részt különböző workshopokon, amiken keresztül folyamatosan képezi magát.

– Az adott pillanat adja, hogy milyen témát örökítek meg. Van amikor portrékat, makrókat vagy éppen tájképeket készítek, ez attól függ hogy éppen mi fog meg. Ha egy szép tájat lát az ember késztetést érez arra, hogy megörökítse azt. Sőt, nem is feltétlenül kell annak csodálatosnak lennie, elég ha van benne egy apró dolog, ami megfogja az embert – mondta el Juhász István fotós, akinek tárlatán a tájképek mellett épületfotók és kreatív alkotások is szerepelnek.

A kiállítás július 30-áig tekinthető meg a 6 Puttonyos Borfalu galériájában. Azok között pedig, akik az erre a célra kihelyezett ládába bedobják az elérhetőségüket egy sorsoláson vesznek részt. Az alkotó három darab fotóját ajánlotta fel erre a célra. Juhász István pedig továbbá terveket is szövöget, szeretne egy Tokaj-hegyaljai Fotós Klubot létrehozni, amihez várja mindenki jelentkezését.