A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevők kivilágítására.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 25. és december 10. között rendezi meg „Látni és látszani 2021” kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Az akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra. A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, társadalmi felelősség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

A rendőrség a kampány során a forgalomban résztvevők kivilágítására – az év egyéb időszakaihoz képest – kiemelt figyelmet fordít, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. A javában zajló kampány keretében az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági Light Friday akciót hirdetett.

Az akció keretében a rendőrök 2021. november 2-án és 4-én 16.00–18.00 között Miskolcon a Testvérvárosok útja 2/a szám alatt található OMV benzinkúton várják majd az érdeklődőket ingyenes, láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő mellényekkel, karpántokkal, kerékpáros villogókkal és matricákkal.

A szervizek listáját és bővebb információt a www.latnieslatszani.hu weboldalon találhatnak.