Tokajba látogatott a krakkói magyar főkonzul a napokban. Dr. Gerencsér Tibor többek között a Dél-Lengyelországból érkező turizmus erősítéséről, valamint a borászati lehetőségek minél szélesebb körű kiterjesztéséről is egyeztetett a város vezetésével. A megbeszélésen jelen volt Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője is, aki közösségi oldalán számolt be az eseményről.

„Múlt pénteken két fontos eseményen is részt vettem Tokaj-Hegyalján.

Tokajban Dr. Gerencsér Tibor krakkói magyar főkonzul úrral találkoztam, akivel lehetőségem volt a térséget érintő – még szorosabb turisztikai együttműködésről egyeztetni, hiszen a lengyel turisták egyik kedvelt úti célja Tokaj és környéke.

Vámosújfalun pedig a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége tartott tájékozgató előadást a régió érintett gazdasági szereplőinek. Ez azért is nagyon fontos, mert a környékre érkező nagy volumenű fejlesztéseknek köszönhetően, a kereskedelmi szolgáltatók és borászatok tevékenységi köre bővülhet, és jó már a kezdetekkor – a tervezési fázisban tisztában lenni a vonatkozó szabályokkal” – tette hozzá a képviselő.