Kesznyéten Község Önkormányzata a községben megvalósuló település- és közösségfejlesztési programok eredményeinek bemutatására átadó rendezvényt tartott a napokban, Falut építünk címmel.

Kecső Imre polgármester köszöntő szavai után a projektek összefoglalójára tért ki, vagyis a Kesznyéten település belterületének védelme vízelvezető-hálózat fejlesztés és az útfelújítás Kesznyétenben című programok részleteit ismertette. Majd következett Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselőjének köszöntője és a községi gyermekrajzverseny értékelése. Mely után az ünnepélyes szalagátvágással és a történelmi egyházak áldásával át is adták a beruházásokat.

A gyerekrajzverseny díjazottjai.

Az eseményről az országgyűlési képviselő közösségi oldalán is beszámolt.

„Szívből Gratulálok Kesznyétennek, hogy egy nagyon fontos – átmenő forgalmat is lebonyolító – útszakasza és csapadékvíz-elvezető rendszere is meg tudott újulni! Az útszakasz megújítását még Édesapámmal kezdte el Kecső Imre polgármester úr – a Sajó-híd felújítását követően –majd a projekt megvalósításában már én is aktívan segítettem a települést.

Az ünnepélyes átadó mellett „A víz maga az élet” rajzpályázat ifjú győzteseit is megjutalmaztuk – a sorozat pedig tovább folytatódik, hiszen Kesznyétenen belül számos projekt van még tervben a következő években” – írta Koncz Zsófia.