A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyaláson kívül pénzbüntetést szabott ki azzal a vádlottal szemben, aki egy elszámolási vitát követően baseballütővel betörte a sértett autójának szélvédőjét.

A bíróság végzése szerint tavaly év végén a sértett elvállalta a vádlott autójának javítását, mellyel 2021. március elején készült el. A vádlott az autót átvette, azonban a munkadíj egy részével adós maradt a szerelőnek, ezért megállapodtak, hogy a hiányzó összeget később fogja kifizetni. A sértett 2021. március 21-én napközben megjelent a vádlott lakásán a tartozás rendezése érdekében, de mivel a vádlott ez alkalommal sem fizette ki a teljes összeget, vitatkozni kezdtek, majd a ház előtt az utcán hangosan veszekedtek. A sértett időközben beült a gépkocsijába, azonban ekkor a vádlott egy baseballütőt vett elő és betörte az autó hátsó szélvédőjét. A sértett elhajtott a helyszínről, majd a közelben megállva értesítette a rendőrséget. A vádlott a baseballütővel a kezében követte a sértettet, aki egy felnikulccsal kényszerítette meghátrálásra támadóját. A vádlott 35 ezer forint kárt okozott a sértett autójában.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság garázdaság miatt 270 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. Amennyiben a vádlott a pénzbüntetést nem fizeti meg, az szabadságvesztésre változtatható át.

A bíróság döntése jogerős.