A kormányinfón bejelentették, lehetnek gyermektáborok a nyáron! Az engedély mind a napközis, mind az ottalvós táborokra vonatkozik! Ez a hír rengeteg szülőnek, gyermeknek és táboroztatónak nagy megkönnyebbülés. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője foglalta össze a tudnivalókat.

A múlt csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy idén lehet nyári táborokat szervezni! A napközis és az ottalvós táborokról szervezői felkészülten várták a bejelentést. A 2021. június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió gyerek számára ér véget a tanév, akik számára nagyon fontos, hogy szabad nyaruk lehessen! A nyári szünet tizenegy hét hosszú lesz, így komoly fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését.

„A gyermekek hosszabb-rövidebb ideig online tanultak, nem találkoztak kortársaikkal, illetve a korlátozások is megviselték őket. Kell nekik a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg. Szülői szemszögből nézve a gyermekfelügyelet megoldásában kell a segítség, sok édesanyának, édesapának kellett kivennie a szabadságának nagyobb részét az elmúlt időszakban, akinek pedig még maradt pár kivehető nap, azoknak nem feltétlenül engedélyezi a munkaadója. – mondta el Tóth Béla a Taborfigyelo.hu portál vezetője. – A harmadik felet se felejtsük, a táboroztatókat. Rengeteg táborszervező várta a bejelentést, a hivatalos engedélyt, hogy tudják, lehetnek gyermektáborok, és lesz lehetőségük a gyerekekkel foglalkozni a vakáció alatt, ami a megélhetésük egy jelentős részét adja.”

A Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy egy hónappal a vakáció kezdete előtt valamelyest jobban állnak a foglalásokkal, mint tavaly, de még mindig több mint a gyermek felének nincs lefoglalt tábora a nyárra.

„A tavalyi évben már megtapasztaltuk, mire számíthatunk, rohamra. Ezt előre jeleztük is a táborszervezőknek, ahogy a szülőknek is folyamatosan kommunikáltuk. Már az elmúlt két hétben látszott, hogy bizakodóak a szülők, megnőtt a látogatottság és a táborjelentkezések száma is, de az igazi dömping még csak most várható. Egyszerre szeretne most mindenki tábort foglalni, így a Táborfigyelő rendszerét is megerősítettük, hogy zökkenőmentesen tudják intézni a szülők a foglalásokat.” – mondta el Tóth.

Érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai idén még hamarabb telhetnek be, mint általában.