Egy külföldi kamionsofőr vezetés közben rosszul lett, az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai még időben hívták a mentőszolgálat munkatársait.

Még éppen félre tudott állni az a szlovák kamionos, aki vezetés közben rosszul lett 2021. április 22-én 11 óra körül, a 3-as számú főúton, Aszaló közelében. Az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a segítséget kérő sofőrtől megtudták, hogy egy darázs megcsípte őt. A csípés okozta allergiás reakció azonnali intézkedést követelt. A rendőrök hívták a mentőszolgálat munkatársait, akik a helyszínen ellátták a férfit. A kamionos a kezelés után folytathatta útját.

Az eset kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy vezetés közben a kockázatok csökkentése növeli a közlekedés biztonságát. A rovarok elleni „támadásra” ugyan nehéz felkészülni, a nyitott ablakok azonban növelik a rovarcsípések kockázatát. A rovar-, darázscsípésekre allergiás sofőrök a tartsanak maguknál megfelelő ellenszert.