Játszószobával bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat épülete, amit kedden adott át Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és dr. Lupkovics Beáta jegyző.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című felhíváson nyert a megyei önkormányzat által benyújtott „B-A-Z Megyei Önkormányzat – A megyei élménymunkahely!” elnevezésű pályázat. Ezen projekt megvalósításának keretén belül alakították ki a hivatal épületében azt a játszószobát, amit kedden ünnepélyes keretek között átadtak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat eddig is törekedett családbarát munkahelyként működni, számos intézkedésével csatlakozott a családbarát munkahelyek sorához. – Az önkormányzat által hozott intézkedések elősegítik a családi élet és a munka összehangolását, ezzel növelve a dolgozói elégedettséget. Azt valljuk, hogy a motivált, elkötelezett munkaerő a legjobb befektetés egy szervezet számára, így a hosszú távú nyereségesség záloga – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka az átadón. Kifejtette továbbá: családbarátnak akkor tekinthető egy munkahely, ha olyan körülményeket biztosít, amellyel elősegíti, hogy a szervezetnél dolgozó munkavállalók minél hatékonyabban össze tudják egyeztetni a munkavállalást a családi teendőikkel, a családi illetve magánéletükkel.

– Az  önkormányzat 1 millió forint támogatást nyert el családbarát munkahely kialakítására és fejlesztésére. Ebből rendeztük be a játszószobát, amit a kollégák gyermekei bármikor igénybe vehetnek iskola után, amíg várnak a szüleikre. Itt a nagyobbak tanulhatnak, a kisebbek pedig játszhatnak is – hangsúlyozta ki a közgyűlés elnöke. 

A pályázat keretében a szobát az alábbiakkal szerelték fel: 2 db tablet, 1 db TV, 1 db PS4, játékok, 1 db kihúzható kanapéágy, 1 db szőnyeg, 4 db babzsák és irodaszerek. 

Vezető beosztású, szellemi vagy fizikai munkavállalót egyaránt segít ez a lehetőség. Hozzájárul ahhoz, hogy a munkavállaló szülői szerepét is maximálisan el tudja látni. Amennyiben a gyermeknek sikerül itt megtanulni a házi feladatot, míg a szülő dolgozik, akkor otthon már szabadidejüket tölthetik együtt, családként foglalkozhatnak egymással.

A megyei önkormányzat felismerte a családbarátság előnyeit: a tényt, hogy a munkaadó számára is fontos a munkavállaló magánéleti és munkahelyi kötelezettségeinek összehangolása. Az újonnan kialakított játszószobát pedig a mai naptól már birtokukba is vehetik az önkormányzati dolgozók gyermekei.