A véget érő, a járványhelyzet által átszőtt tanév után sem engedi el a rászoruló gyermekek kezét az Ökumenikus Segélyszervezet. Míg az elmúlt hosszú időszakban a felzárkózást – többek között az online oktatás támogatásával is – segítették országos intézményhálózatának munkatársai, a nyárra is gondol a karitatív szervezet az évente több ezer gyermeknek támogatást nyújtó Kapaszkodó programján keresztül.

Júliustól számos nyári tábort szervez országszerte több helyszínen az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek amellett, hogy kikapcsolódást és igazi nyaralást is jelentenek, nagy hangsúlyt helyeznek a járványhelyzet miatt elmaradt tanulmányok pótlására, a felzárkózásra is. A napközis és bentlakásos formában szervezett táborokban összesen mintegy 1000 nehéz sorsú gyermek vesz részt. A szervezet Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában robotika, zene, népművészet/tánc, illetve fenntarthatóság tematikájú bentlakásos táborokat, több intézményében pedig napközis élmény és fejlesztő heteket szerveznek a munkatársak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek a járvány alatt tovább halmozódó hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben. A felzárkózás segítése azonban nem ér véget a nyárral, a tervek szerint ősszel tanulóműhely formájában folytatódik tovább a fejlesztés a segélyszervezet országos intézményhálózatában.

A szervezet Kapaszkodó programja országszerte 20 helyszínen több mint 3000 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain, biztos kezdet gyerekházain, tanodáján, jelenlét pontjain és krízisközpontjain keresztül.

Fekete Daniel / MÖS

Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek felzárkózását segítő munkáját

  • A 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni;
  • A segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon fogadják a felajánlásokat: 11705008-20464565. A közlemény rovatban Felhőtlen gyermekkor megjelöléssel.