Drónt is bevetettek a rendőrök a közlekedők biztonsága érdekében az 37-es számú főútvonalon, Szerencs határában a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében.

A rendőrök elsődlegesen a szabálytalanságokat elkövető, és így a többi közlekedőt veszélyes szituációba sodró járművezetők forgalomból történő kiszűrését célozta meg. Különösképpen azonban arra fókuszáltak a rendőrök, hogy az előzni tilos tábla tilalmát be tartják-e a járművezetők. A 37-es számú főútvonal 24-es kilométerében, a szabályok be nem tartása miatt korábban már több közúti közlekedési baleset történt, amelyek közt volt halálos is.

Az időszakos ellenőrzés során a rendőrök négy esetben intézkedtek, és szabtak ki helyszíni bírságot az érintett sofőrökkel szemben, valamint egy alkalommal a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett szankciót alkalmazniuk az egyenruhásoknak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a továbbiakban is tervez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a közlekedésben résztvevők mindig tartsák be a szabályokat, mert az életet menthet.