Siófok és Veszprém után megnyílt a DriveCell újabb autós, ún. áthajtásos koronavírus tesztállomása Balatonakarattyán, amit hamarosan követ a balatonalmádi tesztállomás is.

A turizmust is érintő fokozatos enyhítéseknek köszönhetően lassan visszatér az élet a balatoni régióba. Az éttermek és szálláshelyek nyitása miatt várható forgalomnövekedés szükségessé teszi, hogy a népszerű üdülőhelyek közelében is elérhető legyen a koronavírus tesztelés a biztonságos pihenés érdekében. A DriveCell a régióban – Siófok és Veszprém után – a harmadik autós tesztállomását nyitotta meg Balatonakarattyán, a 71-es számú főúton található MOL töltőállomásnál és hamarosan nyit az újabb, Balatonalmádiban.

A balatoni tesztállomásokon jelenleg koronavírus PCR tesztet lehet igénybe venni, de a későbbiekben elérhető lesz az antigén teszt is.

A teljes folyamat érintésmentes, hiszen az időpontfoglalás a tesztallomas.hu oldalon, online történik – akár már aznapra is. A fizetés történhet a regisztrációkor online, a Simple Pay rendszerén keresztül vagy a helyszínen bankkártyával, és a számla is elektronikusan érkezik a regisztrációkor megadott e-mail címre.

A világ számos országában alkalmazzák már sikerrel az autós, áthajtásos koronavírus tesztelést, melynek nagy előnye, hogy a vizsgálaton résztvevő személy a mintavétel során végig az autójában maradhat. A vizsgálatra kizárólag személygépjárművel vagy minibusszal érkezhetnek a résztvevők.

A tesztállomáson alkalmazott antigén és PCR vizsgálatot szakképzett egészségügyi dolgozók végzik, a levett orr- és garatnyálkahártya mintákat speciálisan felszerelt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált laboratóriumban elemzik ki. A teszt alkalmas arra, hogy kimutassa a koronavírus jelenlétét a szervezet hámsejtjeiben, vagyis az aktív fertőzöttséget. A Tesztállomás által küldött negatív eredmény alkalmas a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt karantén alóli mentesség igazolására.

A DriveCell célja, hogy biztonságos szolgáltatásai országszerte elérhető legyenek, ennek érdekében folyamatosan bővíti a tesztállomás-hálózatát. Legutóbb Budaörsön, Egerben és Esztergomban nyílt autós tesztállomás, ezeket hamarosan követik a balatonalmádi, a zalaegerszegi és a győri állomások.

Tesztállomás Veszprém: Cholnoky Jenő u. 29.

Tesztállomás Siófok: MOL Töltőállomásnál a Wesselényi utca 106.

Tesztállomás Balatonakarattya: A MOL töltőállomás után, a körforgalom előtt.