Jelentősen bővíti kapacitását az alumínium italdobozokat gyártó Quality Pack Zrt. Szikszón, a 19 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 7 milliárd forintos támogatást biztosít, a fejlesztés 120 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.


Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország egyetlen ilyen gyárát a Hell-csoport működteti, a beruházás évente 3 milliárd doboz gyártását teszi lehetővé, ezzel a vállalat megduplázza kapacitását.

A hatalmas fejlesztéshez a legújabb technológiára van szükség, ez indokolja a beruházás költségét – közölte. Hozzátette, hogy az új gyártósorok termelésének 80 százalékát külpiacokon fogják értékesíteni.

A magyar gazdaság újraindulásában a vidéknek, a vidéken működő magyar tulajdonú vállalatoknak rendkívül fontos szerepük van, közéjük tartozik a Hell-csoport is – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Az elkészült aludobozokba elsősorban a HELL csoport italai, a HELL energiaitalok, az ENERGY COFFEE jegeskávék, a XIXO jegesteák és üdítőitalok és a SWISS vitaminitalok kerülnek, de más márkák számára is vállalnak bérgyártást a csúcstechnológiájúüzemben. A kapacitásbővítő beruházás szükségessége már az átadáskor szerepelt a tervekben: a gyártócsarnokban szabadon hagyott terület jelezte, itt pár éven belül újabb gyártósor kerül telepítésre, hogy biztosítsa a dinamikusan növekvő igények kiszolgálását. A 19 milliárd forintból megvalósuló új aludobozgyártósor 2021 októberére készül el, az év utolsó negyedévében már a jelenlegi mennyiség duplája, másodpercenként akár 100 darab alumínium italdoboz készülhet el Szikszón.

A szikszói, összesen 42.000 négyzetméter területű QUALITYPACK gyárban az alumínium italdobozok több mint 800 méter utat tesznek meg és 13 gyártási műveleten esnek át, míg azújrahasznosított alumíniumból készült tekercsekből kész dobozok lesznek. A gyártás puskagolyó gyorsasággal zajlik, a termelési folyamatok teljes mértékben automatizáltak. A HELL cégcsoportmár jelenleg is több mint 1000 embernek ad állandó munkát hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában. 2019-től az idei év végéig közel 300 munkahely létesül a jóvoltából, mely tovább erősíti a HELL-t, mint a régió kiemelt munkáltatóját.